Sisteme de Securitate - Automatizari - Instalatii electrice

Timisoara

Romania

Call support

0741-175-696

Smart Home

Smart Home va poate oferi linistea de care aveti nevoie,  locul placut si confortabil fara griji  in ceea ce priveste siguranta personala.

Cine nu si-ar dori sa aiba o casa ca in filmele englezesti unde doar un pocnit din degete iti aprinde lumina ,sau semineul , sau ca atunci cand ajunge in apropierea locuintei, poarta de la intrare și usa de la garaj sa se deschida.

 Beneficii:
     > importante economii de energie: electrica, termica (alte surse primare de energie: energia solara, energia eoliana);
     > puteri instalate mai reduse;
     > marirea duratei de viata a echipamentelor ce deservesc cladirea;
     > atingerea unor parametri de confort apropiati activitatilor specifice;
     > funcţionare simplă, cu diverse funcţii repetitive programate în cazul unei funcţionări automate;
     > răspuns rapid la cererile utilizatorilor, chiar şi în condiţii limită;
     > intreţinere simplă, datorită facilităţilor oferite de sistem (înregistrări anterioare, alarmare automată, programe de service şi întreţinere);
     > flexibilitate în programare, conform cerinţelor, mărimii şi organizării sistemului;
     > posibilităţi de dezvoltare şi extindere;
     > posibilitatea de conectare software sau hardware cu alte sisteme din clădire (incendiu, efracţie, control al accesului, iluminat etc.), daca nu sunt controlate direct de BMS.
 Functiile sistemului Smart Home:
     Avand in vedere ca sistemele de ventilatie si climatizare sunt complet gestionate de sistemele proprii de automatizare, sistemul de automatizare va functiona ca un dispecer central pentru toate sistemele instalate in cladire: detectie efractie si incendiu, sistemele de control acces si sistemele de supraveghere video. De asemenea va monitoriza sistemele electrice si de iluminat din cladire. BMS va monitoriza starea de functionare si disponibilitate a celorlalte echipamente instalate in cladire, care asigura buna functionare a acesteia. Vor fi monitorizate starea de functionare si disponibilitate a UPS si generatorului electric, etc. Starea de functionare si disponibilitate, avariile sau alarmele generate de aceste sisteme vor fi transmise sistemului central de management.
     > urmarirea starii sau a valorilor tuturor parametrilor din sistem;
     > controlul acestora cu posibilitatea modificarii dupa dorinta a starii unor parametri sau a valorii acestora;
     > inregistrarea in memorie sau pe un suport si la intervale de timp alese de utilizator a evolutiei acestora;
     > posibilitatea creerii de grafice pe intervale de timp sau a evidentierii valorilor maxime a unor parametri; contorizari de energie electrica / termica;
     > alarmarea si actionarea asupra unor echipamente specializate in caz de situatii definite ca avarii. Dupa caz acest lucru poate alarma administratorul cladirii, echipe service pentru diferite echipamente tehnologice, firme de securitate, numar unic de urgenta 112, etc.
     > informarea intr-un sistem unitar ce poate fi usor de utilizat fara prea multe cunostinte de IT/ calculator. In functie de nivelul de comunicare dorit exista posibilitatea urmaririi parametrilor si cu acces remote.
     Daca sunteti in concediu sau la serviciu, ati uitat sau e noapte, sistemul porneste si opreste, dupa ore presetate, tot ce este conectat la reteaua de energie electrica ca aparatura electrocasnica sau sistem audio-video, lumina, regleaza temperatura si umiditate necesara prin automatizarea instalatiilor din cladire:
– iluminatul (inclusiv instalatia de udare) in curte sau in casa
– centrala termica sau instalatia de ventilatie-aer conditionat(ce asigura climatul termic)
-sistemul de securitate, control acces si alarmare incendii, corelare intre sistemul de evacuare al fumului si cel de aer conditionat, instalatii de apa si statie de pompare.
-televizorul, combina muzicala, sisteme de comunicatii, etc.

Totul poate fi posibil instaland un sistem Smart Home, acesta putand fi controlat de la un panou inteligent instalat in casa, sau de la distanta prin GSM, internet sau reteaua de telefonie fixa.

smart-home