Sisteme de Securitate - Automatizari - Instalatii electrice

Timisoara

Romania

Call support

0741-175-696

Protectie Perimetrala

Sistemul de detectie perimetrala este destinat in general securizarii unor suprafete mari si este proiectat pentru a detecta tentativele de efractie la nivelul perimetrului obiectivului.

Perimetrul este un prim inel de detectie a intrusilor. Detectia incercarilor de patrundere ilegala in obiectiv permite reactia in timp util a fortelor de interventie, inainte ca intrusul sa poata sa-si atinga scopul, sau sa produca distrugeri in obiectiv.

In scopul de a asigura functionarea in cele mai dificile conditii meteorologice, pentru detectia perimetrala se folosesc sisteme duale, bazate pe principii de detectie diferite, care nu pot iesi simultan din functiune datorita conditiilor de mediu.

Alcatuirea unor sisteme de detectie perimetrala este obtinuta cu ajutorul urmatoarelor elemente:

» bariere cu infrarosu – constau in echipamente de emisie si receptie a uneia sau mai multe  raze in infrarosu cu semnalul modulat in impulsuri ; in momentul intreruperii razei se declanseaza alarma si poate fi anuntat dispeceratul.

» bariere cu microunde –  sunt alcatuite analog barierelor cu infrarosu cu deosebirea ca senzorii cu microunde sunt volumetrici iar amplasarea lor se face astfel incat sa se asigure o zona de detectie simetrica, semnalul emis fiind deasemenea modulat in impulsuri.

» senzori monostatici cu microunde –  folosesc acelasi principiu ca la barierele cu microunde insa cele doua echipamente, de receptie si de emisie, se gasesc in acelasi loc.

» detectoare PIR de exterior –  permit detectarea surselor de caldura aflate in miscare, iar prinselectivitatea spectrala se poate realiza imunitatea la alarmele false

» sisteme cu cablu activ de radiofrecventa –  reprezinta un ansamblu de doua cabluri, unul fiind injectat de catre un echipament de transmisie de radiofrecventa in banda joasa cu un semnal iar celalalt cablu transforma energia primita de la primul cablu in semnal electric. Calitatea semnalului receptionat este modificata de aparitia corpurilor in miscare iar cablurile pot fi complet mascate (ingropate in pamant sau zid)..

» sistem cu cabluri tensionate –  ofera atat protectie fizica cat si o generare de semnal electric la atingerea unui intrus de reteaua de sarme intinse si tensionate, ghimpate sau nu, monate pe stalpi , zid sau gard.

» gardul electric –  prin utilizarea unei retele de fire electrice (8000V, neletal), gardul electric ofera o protectie atat fizica cat si de indepartare a agresorilor prin socurile produse de descarcarile electrice. Integritatea gardului este monitorizata si localizata permanent cu ajutorul echipamentelor electronice de alarmare si sistemelor de multiplexare.

» sistem de multiplexare –  este un echipament care primeste semnalele de alarma de la dispozitivele din teren, transmitandu-le catre sistemele de management al securitatii sau catre alte dispozitive anexe cum ar fi porti, sirene , instalatii de iluminat etc. Acest sistem usureaza operarea sistemelor de securitate pe perimetre intinse.

protectie-perimetrala