Sisteme de Securitate - Automatizari - Instalatii electrice

Timisoara

Romania

Call support

0741-175-696

Detectie incendiu

Aparitia incendiului este un eveniment care nu poate fi controlat, de aceea este necesara instalarea unui sistem de semnalizare si alarmare in caz de incendiu. Trebuie acordata o mare atentie etapei de proiectare a sistemului aceasta avand un rol extrem de important in desfasurarea in conditii normale a instalarii si ulterior a functionarii sistemului.

Sistemul de detectie si alarmare la incendiu constituie una dintre solutiile electronice cele mai raspandite de securitate la incendiu. Acesta are la  baza detectarea unor fenomene premergatoare incendiului sau modificarea caracteristicilor acestuia in faza incipienta si alarmarea in vederea stingerii incendiului inainte ca sa produca efecte majore.

 

Incendiul provoaca daune atat din cauza flacarilor si fumului rezultat in urma arderii diverselor materiale dar si datorita apei folosite la stingere. Sunt pierderi inevitabile si din acest motiv este necesara gasirea unei solutii optime de legatura intre sistemul de detectie la incendiu si sistemul de stingere adecvat.

Aparitia incendiilor este un eveniment aleatoriu. In acest caz avertizarea in caz de incendiu este obligatorie. Detectia incendiului trebuie sa poata fi semnalizata atat automat cat si manual.

Foarte important de stiut inca din faza de proiect al unei instalatii de acest gen ce tip de sistem de detectie si semnalizare incendiu poate maximiza siguranta persoanelor din spatiile protejate si poate reduce la minim pierderile.


COMPONENTELE SISTEMULUI

In afara de detectia la incendiu, printre cele mai importante activitati din cadrul asigurarii sigurantei cladirilor sunt detectia la scurgerile de gaze si detectia monoxidului de carbon.

Oferim o gama completa de optiuni de detectie fum, temperatura, gaz, CO. Tehnologiile utilizate folosesc senzori cu camera de ionizare, senzori de temperatura, senzori cu camere optice, senzori tip bariere de fum in infrarosu.

Echipamentele utilizate sunt furnizate de producatori reprezentativi pe plan mondial si sunt avizate de Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta.

 

AVANTAJELE SITEMULUI DE DETECTIE SI ALARMARE LA INCENDIU:

  • Un sistem antiincendiu contribuie la siguranta persoanelor si a bunurilor din cladire;
  • Sistemul de avertizare incendiu ajuta la diminuarea cuantumului politei de asigurare;
  • Instaland un sistem detectie incendiu se elimina costurilor de recuperare in urma incendiilor;
  • In cazul sistemelor detectie incendiu adresabile principalul avantaj il reprezinta indicarea exacta a punctului de alarma;
  • Prezenta sistemului antiincendiu duce la eliminarea penalitatilor prin respectarea normativelor si a legislatiei in vigoare pentru obiectivele cu risc (legea nr. 307/2006).

Suntem autorizati pentru efectuarea proiectarii sistemelor de detectie la incendiu in baza autorizatiei obtinute de la Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta.

detectie-incendiu